dimecres, 20 de juliol del 2011

Matí de plantacions. Aquestes visites, amb petites incursions a la selva quan les plantacions són allunyades del camí, ens permeten aprendre moltes coses que ens són totalment desconegudes i la gent que ens acompanya , generalment té també molta curiositat per saber coses nostres. Hem après sobre els fruits de la cola, el bitacolà, el cacao, les prunes (o bitoro com li diuen en bassà), l’escorça de l’arbre que fan servir en infusió per guarir el paludisme…i moltes coses més! Les estades a les cases per a fer les enquestes són també una estona que ens permet entreveure una petita part de la seva realitat. Per poc que tinguin, a cops ens ofereixen vi de palma, cacauets o cola.


Ens retrobem al bar del carrefour de Nyanon. Les cruïlles de carretera sempre són punts reunió, amb bars i activitat comercial de tota mena. Descansem prenent una beguda amb la gent que ens ha acompanyat a les plantacions i coneixem el primer bebé albí africà, el petit de la mestressa del bar.

Tarda de futbol pels joves que accepten el repte de jugar un partit. La part central del camp és com una petita platja de sorra, té una mica d’herba pel voltant i els límits ningú sap del cert on acaben. N’hi ha que juguen amb xancletes, descalços o bambes. Hem de dir que malgrat que la diferencia en la forma física i resistència és considerable, tots van poder acabar el partit amb dignitat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriviu el vostre comentari al REQUADRE
A "Comenta com a" cliqueu la FLETXA i TRIEU UN PERFIL:
- si teniu un mail de Google: COMPTE DE GOOGLE
(haureu d'entrar al vostre mail)
- si no en teniu: ANÒNIM
(us podeu identificar al missatge)
Per publicar-lo cliqueu COMENTARI DE L'ENTRADA