dilluns, 1 d’agost del 2011

Ens hem tornat a separar en dos grups. Un grup reduït s’ha traslladat a la casa de Boumnyebel per poder treballar amb connexió a Internet i fer l’estadística a partir de les enquestes realitzades als planteurs. L’altre grup ha anat cap a Boumndjack per continuar la feina a les plantacions.

Boumndjack és un dels pobles on es va iniciar el projecte de les palmeres. És a dir, hi ha palmeres plantades l’any 2000 i que actualment ja són grans i estan en plena producció. Ha estat molt satisfactori veure com, gràcies a aquestes plantacions, les condicions de vida dels planteurs han millorat. Com ha explicat el director d’operacions d’ASAFRO, el cultiu de les palmeres, a diferència del cacau, permet als pagesos disposar d’una font d’ingressos constant durant tots els mesos de l’any.

L’estada a Boumndjack ha estat diferent: els planteurs ens han acollit a casa seva per a poder-hi passar les dues nits previstes. D’aquesta manera, hem pogut conviure amb ells i experimentar de primera mà el dia a dia de la vida al camp. En aquest poble no hi arriba l’electricitat i, com que es fa fosc molt d’hora, la gent utilitza làmpades de petroli. Més tard, a la casa del chef traditionel, han engegat un grup electrògen. Després de sopar, i mentre hi havia electricitat, ha sonat música disco i hem gaudit de les coreografies dels nens de la casa, però quan s’ha acabat el combustible, la festa ha continuat al so del tam-tam (i també a toc de xiulet) amb balls tradicionals als quals hem participat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriviu el vostre comentari al REQUADRE
A "Comenta com a" cliqueu la FLETXA i TRIEU UN PERFIL:
- si teniu un mail de Google: COMPTE DE GOOGLE
(haureu d'entrar al vostre mail)
- si no en teniu: ANÒNIM
(us podeu identificar al missatge)
Per publicar-lo cliqueu COMENTARI DE L'ENTRADA